Andere nieuwsberichten 14 May 2012 - Nieuw: EqualLog... 01 May 2012 - Gewijzigde open... 30 Apr 2012 - Koninginnedag a... 23 Apr 2012 - Onze website nu... 16 Apr 2012 - Prijswijziging ... 09 Apr 2012 - Bestellen, voll... 09 Apr 2012 - Vernieuwde webs... 02 Apr 2012 - Gewijzigde open... 19 Mar 2012 - Nieuw: Rack man... 03 Mar 2012 - 8ste levensjaar 02 Mar 2012 - Full rack 44U a... 14 Feb 2012 - Onze internatio... 03 Feb 2012 - Colocatie datav... 01 Jan 2012 - Gelukkig nieuwj... 20 Dec 2011 - Nieuwe domeinna... 09 Dec 2011 - Openingstijden ... 07 Dec 2011 - XXX, Let's be a... 01 Dec 2011 - Onze Virtual Pr... 01 Dec 2011 - Controlepaneel 7.2 01 Dec 2011 - 3FM Serious Req... 19 Nov 2011 - Nu ook whitelab... 19 Nov 2011 - API versie 1.0 ... 19 Nov 2011 - Wijziging algem... 14 Oct 2011 - DS sheet Oktober 14 Oct 2011 - Eenmalige rack ... 23 Sep 2011 - Gewijzigde open... 08 Sep 2011 - Colocatie produ... 22 Aug 2011 - Eerste mobiele ... 19 Aug 2011 - Nieuwe dedicate... 20 Jun 2011 - Nieuwe verhuisp... 14 Jun 2011 - Gewijzigde open... 31 May 2011 - Welkom op onze ... 31 May 2011 - Extraatje voor ... 31 May 2011 - Controlepaneel ... 31 May 2011 - E-mail berichten |
Weer spookfacturen voor domeinregistraties in omloopGeregeld worden er door bedrijven nepfacturen verzonden voor domeinnaamregistraties. De laatste nieuwe grote oplichtingsactie lijkt te komen van een bedrijf dat zich Global Netsource noemt. Diverse domeinnaameigenaren hebben een factuur ontvangen van een Britse bedrijf genaamd Global Netsource. In de factuur wordt een bedrag van 259 euro gevraagd voor de registratie van drie nog niet geregistreerde domeinnamen met extensies als .biz,.info .name, .net of .com.
De spookfacturen lijken vooral te zijn gericht op de Vlaamse markt, zo blijkt uit diverse recente klachten op internet. Zo hebben hostingprovider Combell en de Kamer van Koophandel in het Belgische Mechelen al gewaarschuwd voor deze nepfacturen. Op internet zijn echter ook klachten uit Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk te vinden. Bestaat niet Het bedrijf Global Netsource blijkt compleet nep. De contactgegevens op de website van Global Netsource leiden naar een heel ander bedrijf. De man die ISPam.nl te spreken krijgt, zegt vaker klachten te horen. Het bedrijf waarvan het telefoonnummer op de website van Global Netsource wordt gebruikt, is bezig een juridische procedure tegen de oplichters te starten, zo vertelt hij. Al heeft hij geen idee wie de oplichters zijn. "Het bedrijf bestaat niet echt en wordt alleen gebruikt om mensen op te lichten." Ook de adresgegevens die op de factuur worden gebruikt, blijken niet echt. Het gebruikte adres lijkt - ironisch genoeg - het adres te zijn van een detectivebureau in Londen. Het advies is om dergelijke facturen niet te betalen of bij twijfel eerst na te bellen en om informatie te vragen. Het is niet bekend hoeveel mensen of bedrijven de spookfactuur al hebben betaald. Bron: ISPam.nl | ||||||||||
| |||||||||||




14 May 2012 - 








